De 31-jarige vrouw was met haar ouders op een vijfdaagse cruise van Shanghai naar Zuid-Korea en Japan. Op een avond leunde ze te ver over de reling van het schip van Royal Caribbean en viel ze van het vierde dek naar beneden, vergelijkbaar met de de zevende verdieping van een gebouw.

Haar roep om hulp werd niet gehoord. Haar ouders hadden uren later pas door dat er iets gebeurd moest zijn, omdat ze haar niet konden vinden.

In zee had de vrouw uit Shanghai niets om zich aan vast te houden. Op een gegeven moment was ze naar eigen zeggen uitgeput, maar hoewel ze af en toe indutte, lukte het haar om te blijven watertrappelen. Na 38 uur werd ze gespot door de bemanning van een vissersboot.

De vrouw had nauwelijks verwondingen, behalve wat blaren door kwallenbeten. Mogelijk heeft haar goede fysieke gesteldheid haar gered. De Chinese zit op de sportacademie en begon al op jonge leeftijd met zwemmen.

Op de Chinese variant van Twitter is met ongeloof gereageerd op het incident. "Ze heeft 38 uur op zee overleefd zonder te eten en te drinken. Het is een wonder." Iemand anders oppert dat ze mee moet doen aan de Olympische Spelen.