Erika Poremski was maar kort naar buiten toen ze de schrik van haar leven kreeg: haar huis stond in brand, terwijl haar baby nog binnen lag te slapen. Haar hondje Polo heeft uiteindelijk de baby gered door er zelf op te gaan liggen. De baby heeft het overleefd, maar de hond niet.

Met de tranen nog op haar gezicht vertelde Erika haar verhaal aan lokale zender WBAL. Ze was even naar haar auto gelopen, en toen ze omkeek sloegen de vlammen uit haar huis. Daarna heeft ze uit alle macht geprobeerd om bij haar acht maanden oude dochtertje Vivian te komen. "Ik hoorde mijn kindje huilen, maar ik kon er niet bijkomen", vertelt ze. "Ik probeerde het heel hard, maar het lukte gewoon niet".

De brandweer lukte het even later wel om het huis in te gaan, en daar zagen ze iets wat ze nog nooit gezien hadden: Vivian had het overleefd doordat de hond op de baby was gaan liggen om haar te beschermen. "Hij bleef de hele tijd bij haar", vertelt de moeder. Het kindje heeft wel brandwonden opgelopen, en ligt nog steeds op de intensive care.

De hond heeft het helaas niet overleefd. "Hij was mijn eerste baby, en nu ben ik hem kwijt" zegt Erika. Ze zegt te bidden dat haar dochtertje er wel weer bovenop komt. "Ze is alles wat ik heb", zegt ze. "Het ging allemaal zo snel. Ik weet gewoon niet waarom dit soort dingen gebeuren".

Ondertussen is er een inzamelingsactie gestart om de familie te helpen met alle (medische) kosten. Er is in vier dagen al meer dan 17000 dollar opgehaald voor de familie.