Zeker honderd mensen zijn gewond geraakt bij een massale vechtpartij in een dorp in Bangladesh. De dorpelingen kregen ruzie over de afloop van een aflevering van een populaire televisieserie. De politie gebruikte traangas en rubberkogels om de menigte uiteen te drijven.

De ruzie brak woensdagavond uit in een restaurant waar fans zich hadden verzameld om een van de afleveringen van de serie Kiranmala te bekijken. In dat populaire science-fictiondrama probeert een prinses de mensheid te redden van het kwaad.

"Twee mannen kregen ruzie over de verhaallijn van de serie", zegt een politiewoordvoerder. Daarna begonnen ook andere dorpelingen met elkaar te vechten. Honderden mensen gingen elkaar te lijf met messen en stokken. Zeker 15 dorpelingen zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was de rust in het dorp pas donderdagochtend weer teruggekeerd.
Het eerste deel van de aflevering waar de dorpelingen ruzie over kregen

De serie Kiranmala is zeer populair in Bangladesh. Het programma wordt gemaakt in India. Veel Bengalen vinden dat de regering series uit het buurland moet verbieden. Die zouden slecht zijn voor de cultuur in het islamitische land.

In het verleden heeft de serie tot meer incidenten geleid in Bangladesh. Vorig jaar schreven lokale media dat twee tienermeisjes zelfmoord pleegden nadat hun ouders hadden geweigerd hen de jurk te geven die de hoofdrolspeelster uit Kiranmala draagt.