Wie mist in zijn omgeving een ongeveer 65-jarige man, kalend, met lichtgrijs haar en keurig gekleed? In het MST in Enschede meldde zich gisteravond een onbekende verwarde man die voldoet aan dit signalement. De man is verward en ernstig ziek.
Hij had geen legitimatie bij zich en is niet in staat om te vertellen wie hij is. De man droeg bij binnenkomst een spijkerbroek met een spijkerjas en een t-shirt. Vandaar dat het MST mensen in de regio oproept om het ziekenhuis te bellen als ze iemand met dit signalement missen.

Geen foto
"De man heeft een serieuze aandoening en is terecht naar het ziekenhuis gekomen", zegt woordvoerder Lars Wormgoor. Vanwege de privacywetgeving kan Wormgoor niet meer kwijt over de medische toestand van de onbekende patiŽnt. Het is ook de reden dat er geen foto wordt verspreid. "Hij verkeert buiten levensgevaar en het gaat naar omstandigheden goed met hem."

Medische geschiedenis
Maar tijd om achterover te leunen is er niet. De zoektocht naar de identiteit van de man is urgent, want het ziekenhuis beschikt nu ook niet over zijn medische geschiedenis. "We weten dus niet of hij medicijnen nodig heeft." De hoop is gevestigd op familieleden, kennissen of collega's die de man missen. Het ziekenhuis heeft geen enkel aanknopingspunt. Uit zijn kleding en de plastic tas die hij bij zich droeg kan niets worden opgemaakt. De man is aan komen lopen en had geen fietssleutel bij zich. Dat zou erop kunnen duiden dat hij in de buurt van het ziekenhuis woont. Dergelijke conclusies durft het ziekenhuis niet te trekken. Wormgoor: "Meestal kom je uit bij instanties, maar ook daar is niemand met dit signalement vermist."