Het is waarschijnlijk de grootste parel die ooit is gevonden, vijf keer groter dan het vorige record. De man die hem opviste, dacht dat de parel geluk bracht en bewaarde hem onder zijn bed.

De visser, wiens naam onbekend is, vond de edelsteen van 35 kilo tien jaar geleden in de zee voor het eiland Palawan in de Filipijnen. Hij had geen idee dat de parel zoveel waard was en hield hem in zijn kleine houten huisje.

Een brand eerder dit jaar dwong hem om zijn spullen mee te nemen en te verhuizen. De man liet de enorme parel zien aan de lokale toerisme-ambtenaar Aileen Cynthia Amurao, die bevestigde dat de parel in een gigantische schelp zat.

De edelsteen is bijna 70 centimeter lang en ruim 30 centimeter dik. “We stonden versteld toen hij de parel binnenbracht. We hebben de hulp van deskundigen gevraagd om de exacte waarde te bepalen,” aldus Amurao.

De op een na grootste parel is eveneens bij Palawan gevonden. Het is de zogenoemde Parel van Allah. Deze werd gevonden in 1934 en weegt bijna 6,5 kilo.
Foto