De 20-jarige Cato Larsen heeft een hachelijk avontuur meegemaakt. De man kwam klem te zitten in een tank onder een toilet toen hij zich vrijwillig aanbood om een telefoon van een vriend uit de drollen te vissen.

"Ik was blijkbaar slim genoeg om in het toilet te komen, maar niet slim genoeg om eruit te komen", vertelt de Noor Cato Berntsen Larsen na zijn smerige avontuur in regionale media.

De Noor zat een uur lang vast onder het toilet. Niet zomaar een wc, maar een zogenoemd tanktoilet. Niet aangesloten op het gewone riool, maar op een tank. "Het was walgelijk als hel. Het ergste wat ik ooit heb meegemaakt. Er waren ook allerlei dieren", vertelt hij.

Cato was in het toilet geklommen nadat een vriend van hem zijn telefoon was verloren tijdens het plassen. Omdat Cato slank genoeg was om in het toilet te klimmen, ging hij het hachelijk avontuur aan. "Eenmaal op de bodem van de tank, stond de ontlasting tot aan mijn dijen. Ik kon de telefoon pakken. Het lukt met niet meer om uit de tank te klimmen."

Zijn vriend belde het alarmnummer. Het duurde ongeveer 10 minuten voordat brandweerlieden de man uit zijn benarde situatie konden redden. De Noor moest in het ziekenhuis worden geholpen aan zijn verwondingen. Hij heeft antibiotica gekregen.

De gemeente Drammen, eigenaar van het publieke toilet, reageerde geschokt op de gebeurtenis. "De wc wordt slechts 1 keer per jaar geleegd. Dit is een erg triest ongeluk. Normaal gesproken is het heel lastig om in het toilet te vallen."
Foto