Na een sollicitatiegesprek op een zaterdagmorgen zei advocaat Van Zinnicq Bergmann na een minuut of tien al: ‘je bent aangenomen’. Christel Vos was 16. Nu is ze 66. En ze werk nog altijd op hetzelfde kantoor. Met 50 dienstjaren maakt haar dat de langstzittende secretaresse van Nederland.

Toen Vos binnenkwam in 1966 werkte ze nog op de typemachine. Werken op een advocatenkantoor was niet echt haar ambitie nadat ze de Mulo had afgerond. Het was meer toeval dat ze bij Van Zinnicq Bergman advocaten terecht kwam. „Ik vond het doodeng hier te starten”, aldus de vrouw uit Kruiskamp.

Ze heeft in de loop der jaren wel andere aanbiedingen gekregen, maar eigenlijk heeft Vos dat nooit serieus overwogen. "Het is altijd een fijn, klein kantoor geweest met leuke collega’s.” Er is nu een stuk meer personeel en er zijn er meer advocaten op kantoor dan in 1966, vertelt Vos. Dezelfde familie staat echter nog altijd aan het hoofd: Jean van Zinnicq Bergmann is de vierde generatie die het het naar eigen zeggen oudste advocatenkantoor van Nederland runt, opgericht in juli 1870. Al die tijd al aan de Peperstraat was gevestigd.
Foto