Bijna 1500 Amerikanen spoelden op 21 augustus per ongeluk aan op de Canadese kust. Nadat de jaarlijkse Huron-race, een vlottentocht op een rivier die langs de grens tussen Canada en de Verenigde Staten, ietwat uit de hand liep, moest de Canadese kustwacht ter plaatse komen. Vele Amerikanen probeerden echter terug te zwemmen, omdat ze doodsbang waren om zonder papieren in Canada terecht te komen.
De Port Huron Float Down is een evenement dat door niemand georganiseerd wordt en toch al dertig jaar doorgaat. Mensen bouwen vlotten om daar dan de St. Clair-rivier mee af te varen. De float is altijd een groot feest, alleen zat er dit jaar wel erg veel stroming op de rivier, waardoor een slordige 1.500 al dan niet dronken Amerikanen in de problemen kwamen.

De Amerikaanse reddingsdiensten probeerden natuurlijk zelf zo veel mogelijk mensen uit het water te halen, maar dat bleek al snel een verloren zaak. Veel floaters dreven dan ook af richting Sarnia, een Canadees havenstadje.

Daar probeerden de Canadezen om de deelnemers uit het water te plukken, maar omdat die zo veel schrik hadden om op Canadees grondgebied terecht te komen zonder papieren, dat ze terug zwommen. Uiteindelijk konden de redders hen toch overtuigen. In plaats van een muur te bouwen en de drenkelingen te veroordelen, heeft Canada de Amerikanen op een bus richting Huron Port gezet.

Kostplaatje van de reddingsactie: ongeveer 9.000 Canadese dollar. Verschillende zwemmers hebben nu een gofundme-pagina opgericht om die kosten terug te betalen. Voorlopig met weinig succes, misschien moeten de Canadezen die muur toch eens herdenken.