Het nieuwe schooljaar is voor sommige kinderen van basisschool De Regenboog in Geldrop wel heel apart begonnen. Groep 8 heeft namelijk door ruimtegebrek geen klaslokaal. De kinderen hebben voorlopig les in twee partytenten die zijn opgezet in de aula.

Omroep Brabant kreeg een mail van een verontruste moeder, die zegt dat de kinderen nu in een schrijnende situatie terechtkomen. Volgens haar is de situatie ontstaan omdat er twee basisscholen in hetzelfde gebouw zitten. De andere school, De Branding, heeft volgens de bezorgde ouder nog ruimte over, maar weigert die af te staan.

Directeur van De Regenboog Rita van der Werf noemt de partytenten in de aula een noodoplossing. "Er is de afgelopen tijd diverse keren overleg geweest tussen de twee scholen, maar we zijn er nog niet uitgekomen."

Volgens Van der Werf ligt de oplossing bij de gemeente Geldrop. Die is de eigenaar van het gebouw. Voor de ongeruste ouders maakt het niet uit wie de situatie gaat oplossen. De bezorgde moeder schrijft dat de discussie een gevecht is tussen grote mensen waarvan de kinderen de dupe zijn.

Basisschool De Branding wil niet reageren op de situatie. De wethouder komt volgens directeur Van der Werf maandag wel langs op de basisscholen.