Het Duits jongetje Phil kwam maar niet over de dood van zijn opa heen. Op advies van zijn moeder stuurde hij een ballon met daaraan een brief. Bestemming: de hemel. En het jochie kreeg antwoord.

De 5-jarige Phil verloor enkele maanden geleden zijn opa. Omdat de jongen nog allerlei vragen had, adviseerde zijn moeder hem een brief te sturen per heliumballon, schrijven Duitse media.

Zo wilde Phil onder meer weten of ze daar hoog in de hemel wel aardig voor hem waren.

Enkele dagen later werd er een pakketje bezorgd bij het gezin. "Je luchtballon vloog zo hoog dat hij de hemel heeft bereikt. Ik kon hem gelukkig vangen", stond er in de brief.

Verder stond er: "Maak je om mij maar geen zorgen, het gaat prima met me. Maar ik mis jullie natuurlijk wel." In het pakketje zat ook een beer.

Wie de afzender is van het pakketje weet de moeder niet. Onder de brief stond: 'Liefs, je opa'. Omdat Phils moeder heel graag wil weten wie het pakketje heeft gestuurd, postte ze het verhaal op Facebook. Haar post is al 36.000 keer gedeeld.

De brief heeft Phil in ieder geval heel goed gedaan, vertelt zijn moeder. "En de teddybeer neemt hij overal mee naar toe."
Foto