Wat doe je als je elkaar kwijtraakt tijdens een fietstochtje? De Vlaming Frans van Caesbroeck (68) besloot nadat hij zijn vrouw uit het oog was verloren maar gewoon door te fietsen. Ruim 30 uur later werd hij gevonden door de politie. "Ik dacht: ik kom wel thuis."

Frans fietste woensdag achter zijn vrouw Imelda in Hulshout (tussen Antwerpen en Hasselt) toen Imelda volgens hem 'ineens weg was'. De vrouw was verkeerd gereden, en toen ze zich omdraaide, was ze Frans kwijt.

De politie werd ingeschakeld en die gelijk een grote zoekactie op touw met behulp van een politiehelikopter en speurhonden. Ook de brandweer hielp de omgeving uit te kammen, maar van Frans geen spoor, schrijven verschillende Vlaamse media.

Imelda vreesde het ergste nadat Frans bij het invallen van de tweede nacht nog niet terug was. Tot ze de donderdagnacht een telefoontje kreeg van de politie: Frans was gevonden. Hij lag uit te rusten in een bushokje in Koningshooikt, zo'n 15 kilometer van de plek waar ze elkaar waren kwijtgeraakt.

Frans had niets meegekregen van alle commotie en was zelfs verbaasd, vertelt hij aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. "Ik ben niet iemand die snel in paniek raakt, dus dat heb ik woensdag en donderdag ook niet gedaan. Ik dacht: gewoon blijven fietsen." Slapen deed in een bushokje. Als hij honger of dorst had, ging hij naar een café.

Frans had er niet aan gedacht om naar huis te bellen. "Ik heb geen gsm. Ik had wel een paar nummers bij me voor als ik iemand nodig had, maar ik had niet meteen de reflex om te bellen. Ik dacht steeds: ik kom wel thuis."

Nadat hij was gevonden, kreeg Frans koffie en een koekje van de politie en werd hij naar huis gebracht. "Ik had wat stijve benen, maar na tientallen kilometers te hebben gefietst is dat niet zo raar", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Het paar wil blijven fietsen. "Maar de volgende keer gaat hij voor me rijden en blijft hij daar rijden", zegt Imelda.