De 19-jarige Terri Calvesbert neemt het eigenhandig op tegen pestkoppen die haar via social media het leven zuur maken. De Britse vrouw raakte als baby ernstig verbrand bij een huisbrand, maar weigert de kwelgeesten te laten winnen. Ze lanceert een anti-pestpagina en wil met een petitie de regering overhalen om actie te ondernemen.

De tiener raakte voor 85 procent verbrand. Dokters dachten dat ze het niet zou overleven en er waren uiteindelijk ruim 50 operaties nodig om Terri's huid te herstellen. Ze stond perplex nadat pestkoppen een foto van haar rondstuurden en haar 'misvormd' noemden.

,,Ik kan niet doen alsof het makkelijk voor mij was om op te groeien, maar ik ben er een sterker persoon door geworden. Ik laat me niet uit het veld slaan, maar ik wil wel dat het pesten stopt", aldus de Britse, die haar verhaal voor het eerst deed in de Ipswich Star.

Samen met twee vrienden, Michelle Wright en Gavin Jaques, heeft ze de Facebookpagina Campaign to stop cyber bullying opgezet. Ze roept de overheid op om berichten en accounts van treiteraars te wissen en overtreders te vervolgen.

De Britse politicus James Cartlidge heeft beloofd de actie onder de aandacht te brengen bij de minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd.
Foto