Een pijnlijke uitglijder van de gemeente Rotterdam: wat is daar op die paginagrote foto te zien in de gemeentelijke speelvisie? Heeft dat meisje nou een mitrailleur in haar handen?

Het document, bedoeld om te bespreken in de gemeenteraad, is her en der wat leesbaarder gemaakt door het aan te kleden met foto's. Speelveldjes, spelende kinderen, picknickende ouders in het park, allemaal vriendelijke en vrolijke illustraties van de Rotterdamse visie op spelende kinderen.

En op de grootste van al die afbeeldingen, pontificaal op de inhoudspagina is een meisje zichtbaar op de achtergrond, die daarbij toch wat uit de toon springt.

Het zal geen echt wapen zijn natuurlijk. Uit de context valt op te maken dat het een waterpistool moet zijn. Maar dat maakt het er nu ook weer niet veel minder pijnlijk op.

Al te echt lijkende speelgoedwapens zijn juist een heikel punt. Ze zijn levensgevaarlijk, vindt de politie. Nog geen maand geleden maakte de politie daar een landelijk speerpunt van en startte een campagne op scholen.

De gemeente Rotterdam heeft al laten weten dat de foto zal worden vervangen, meldt vakblad CommunicatieOnline.
Foto