In de volksvertegenwoordiging van het Noord-Zwitserse kanton Sankt Gallen is kritiek op de kortste lijnvlucht ter wereld. Het is de vlucht die het vliegveld van Sankt Gallen in Altenrhein straks verbindt met het Duitse Friedrichshafen dat nog geen 20 kilometer verder aan de overzijde van het Bodenmeer ligt. Een enkeltje kost dan ongeveer 45 euro en de vliegreis duurt 8 minuten.

De luchtvaartmaatschappij People's Viennaline heeft alle vergunningen en begint in november met de vluchten. Friedrichshafen is niet de eindbestemming; het vliegtuig gaat verder naar Keulen. Meinrad Gschwend uit de 'Kantonsrat' vindt de vliegreis Sankt Gallen - Friedrichshafen onzin. Hij betoogt dat op deze afstanden het openbaar vervoer voldoet.

De vluchten, het worden er twee per dag, zijn schadelijk voor het milieu en zorgen voor onnodige overlast voor omwonenden, aldus Gschwend. In de wet van het kanton staat duidelijk dat de regering ,,mens en natuur beschermt tegen schadelijke of hinderlijke invloeden''. Het kanton moet dus volgens Gschwend gaan kijken hoe het van die lijnvlucht af kan komen. De afstand per auto van Altenrhein naar Friedrichshafen is bijna 65 kilometer.
Kaartje