In Californië is een wet aangenomen die websites verplicht om leeftijden weg te halen als mensen daarom vragen.

De wet komt voort uit een lobby van actrice Gabrielle Carteris, bekend van de serie Beverly Hills 90210. Volgens haar hebben acteurs, en dan vooral actrices, last van leeftijdsdiscriminatie bij castings die ze doen voor films en series. Zeker nu casting directors makkelijk online leeftijden kunnen opzoeken, is dat een probleem, meent ze.

Carteris zelf was 29 toen ze in 1990 werd gescout om de rol van de 16-jarige Andrea Zuckerman te spelen in de beroemde tv-serie. Dat was onmogelijk geweest als de scouts hadden geweten dat ze 29 was, zegt ze in een column bij de Hollywood Reporter.

Tegenwoordig staat het web vol websites met portfolio's van acteurs, en zijn (leeftijds)gegevens meteen te vinden. "Casting personeel kan er nauwelijks omheen, zelfs als ze het proberen", zegt Carteris.

Of Carteris echt heeft bereikt wat ze wilde met haar pleidooi voor de wet, is maar de vraag. De wet is specifiek gericht op websites als IMDB Pro, waar acteurs hun cv op plaatsen. De wet heeft geen invloed op Wikipedia en andere gratis informatiesites waar ook leeftijden op vermeld zijn.