Een 21-jarige Australiër is voor de tweede keer in een paar maanden tijd door een giftige spin in zijn penis gebeten. Dat gebeurde terwijl hij dinsdag een bezoek bracht aan een mobiel toilet.

Jordan, die liever niet met zijn achternaam bekend wil worden, vertelt tegen de BBC dat hij op ongeveer dezelfde plek is gebeten als de vorige keer. "Ik heb echt ongelofelijk veel pech."

"Ik zat op de wc en deed gewoon m'n ding toen ik opeens precies dezelfde steek voelde als de vorige keer. Ik dacht: dit zal mij toch niet wéér gebeuren. Maar toen keek ik naar beneden en zag ik twee kleine pootjes."

Jordan zegt dat hij na de eerste keer dat hij werd gebeten al bang werd om mobiele toiletten te gebruiken, maar dat deze wc net was schoongemaakt en dat hij het daarom wel aandurfde. "Ik keek zelfs onder de bril en zag niets, dus toen ging ik zitten."

Of hij deze keer ook door de dodelijke roodrugspin is gebeten, weet hij niet. Een van zijn collega's nam hem voor de zekerheid mee naar het ziekenhuis, waaruit hij ondertussen weer ontslagen is. "Maar als ik ooit weer naar een mobiel toilet moet, houd ik mijn hart vast", zegt hij.

Volgens een Australische spinnenexpert is het heel normaal dat mensen in hun genitaliën worden gebeten als ze op het toilet zitten. "Tot 80 jaar geleden stonden veel toiletten nog buiten en waren tot 80 procent van de spinnenbeten in mannelijke genitaliën."

"Tegenwoordig gaan we liever binnenshuis naar het toilet en is een beet in de genitaliën een zeldzaamheid geworden", zegt hij tegen de Daily Mail. Maar op mobiele toiletten is het nog steeds oppassen geblazen.