Een Amerikaans stel uit Utah moet veertig dollar betalen voor het vasthouden van hun pasgeboren baby vlak na de geboorte.

Het overkwam de Amerikaanse Lydia (35) en Ryan Grassley (37). Op 4 september beviel Lydia in het Utah Valley Hospital van hun zoon Samuel. Het jongetje kwam ter wereld via een keizersnede. De bevalling verliep zeer vlot. En toen was daar het moment dat de verpleegster vroeg of ze hun pasgeboren zoontje even wilden vasthouden.

Dat zij hiervoor 39,35 dollar in rekening gebracht zouden krijgen, wisten ze niet. Pas toen de factuur van het ziekenhuis op de mat viel, sloeg de verbijstering toe. De kersverse ouders besloten een foto van de rekening op social media te zetten, die inmiddels viral gaat en al ruim vijf miljoen keer is bekeken.

De nieuwbakken vader ziet er echter de humor wel van in en zette zelfs een crowdfundingpagina op om het bedrag ‘te kunnen betalen’. “Iedereen die betrokken was bij de bevalling was geweldig en het was een hele positieve belevenis”, licht hij toe. “Ik vond alleen de extra kosten grappig en een beetje vreemd.”

Een woordvoerder van het ziekenhuis heeft inmiddels gereageerd op de actie van vader Ryan. Volgens haar wordt het vasthouden van het kind in rekening gebracht, omdat er tijdens een keizersnede een extra zuster in de operatiekamer aanwezig moet zijn. “Deze waakt over het kind. Zo zijn we zeker dat beiden de beste zorg krijgen”, aldus de woordvoerder. “De extra kosten die wij in rekening brengen zijn om deze verpleegster te kunnen betalen.”
Foto