Als iemand 150.000 euro goed kan gebruiken, is het mevrouw Van As-Van Dijk wel. Terwijl ze bij haar zus logeerde, kreeg ze onverwacht bezoek van het tv-programma Miljoenenjacht. "U komt toch niet voor mij?"

Voor het oog van bijna 2 miljoen kijkers werd mevrouw Van As-Van Dijk zielsgelukkig gemaakt. De presentatrice van het RTL4-programma, Nicolette van Dam, moest aankloppen bij het huis van haar zus: de woning van mevrouw Van As-Van Dijk was onbewoonbaar geworden. "Mijn keuken is afgebrand en mijn hele huis zit onder het roet."

Mevrouw Van As uit het Gelderse Aalten wist op dat moment nog niet dat haar getallen in de prijzen waren gevallen bij de Postcode Loterij Bingo. "We zitten aan tafel, want mijn zusje is jarig", zei ze verbaasd.

Het bleek een hele bijzondere verjaardag te worden. Voordat het gewonnen bedrag bekend werd gemaakt, stamelde mevrouw Van As nog: "Ik win normaal alleen maar cadeaubonnen voor de HEMA."

Nicolette van Dam begon het geldbedrag op te schrijven en stopte bij 150 euro. "Geweldig!", riep mevrouw Van As. Maar de tv-presentatrice was nog niet klaar. Terwijl ze het volledige geldbedrag van 150.000 euro opschreef, schoten de tranen bij de gelukkige winnaar in de ogen. "Dit is een droom, dit is niet te bevatten. Ik heb nu geen zorgen meer!"
Foto