In Nederland maken we ons zorgen over de rubberkorrels in kunstgrasvelden, in Argentinië heeft een voetbalclub een heel ander probleem. Het veld van de club is zo scheef als maar kan.

Op luchtfoto's is goed te zien hoe het veld van de club uit een voorstad van Buenos Aires erbij ligt. Club Social y Deportivo Liniers speelt al dertig jaar op het veld, maar daaraan komt nu een eind, als het aan de Argentijnse voetbalbond ligt. De club krijgt tot 15 december de tijd om de boel recht te trekken, anders dreigt permanente sluiting.

Bestuurders van de voetbalbond AFA kwamen er ook pas achter toen zij de velden op Google Maps zagen, vertelt de voorzitter van de club tegen persbureau AP. Volgens hem is er nooit iets aan de hand en leren de spelers vanzelf hoe ze moeten omgaan met het scheve veld, waarvan de ene helft ook nog eens een stuk kleiner is dan de andere helft.

In Argentinië ligt overigens niet het raarste veld ter wereld. Kijk maar naar de Thaise hoofdstad Bangkok, waar vanwege ruimtegebrek voetbalveldjes zijn aangelegd met de meest uiteenlopende vormen. Op sommige velden is het niet eens mogelijk om vanuit het ene doel het andere te zien.
Foto