De bewoner van een huis in de Canadese stad Vancouver schrok zich een hoedje toen bleek dat de persoon die in de keuken een eitje stond te bakken niet zijn partner, maar een naakte inbreker was.

De inbreker (35) was via de niet afgesloten achterdeur binnengekomen, had zich geheel ontkleed en begon te koken. De bewoner zat ondertussen in een andere kamer tv te kijken en dacht dat zijn partner aan het koken was. Pas nadat bleek dat de inbreker erg luidruchtig te werk ging en de keukenapparatuur had gesloopt, kreeg de bewoner argwaan.

Hij joeg de inbreker zonder kleren het huis uit en waarschuwde de politie. Het kostte vervolgens weinig moeite om de man een paar straten verderop te vinden en in te rekenen.

De bevolking van Vancouver heeft opmerkelijk genoeg vaker last van naakte inbrekers die eieren gaan bakken. In 2013 arresteerde de politie al eens een inbreker die naakt achter het fornuis stond. Deze inbreker had zelfs een douche genomen voordat hij in de keuken met de eieren aan de slag ging.