Om een vechtscheiding op te lossen, liet een Russische rechter onlangs een stenen muur plaatsen in de villa van een koppel dat uit elkaar wilde gaan. Het liep echter anders dan gedacht.

Margarita Tsvitnenko (45) en haar voormalige echtgenoot Sergej (52) waren een tijdlang verwikkeld in een vechtscheiding. De Russische rechtbank zag nog maar één oplossing om zowel man als vrouw tevreden te stellen: een stenen muur in hun riante villa.

Spijtig genoeg voor Margarita staat de trap in het gedeelte van Sergej en kan ze haar slaapkamer op de eerste verdieping nu niet meer bereiken. De vrouw zette het hele verhaal op sociale media nadat haar vriendin opgesloten kwam te zitten op de eerste verdieping door het ontbreken van de trap. Zij moest door de hulpdiensten bevrijd worden.

,,Een gerechtelijk expert kwam ons huis opmeten en verdeelde vervolgens de kamers", vertelde Margarita. ,,Hij zag ook dat de trap aan de kant van mijn man zat, maar deelde me mee dat ik dan gewoon zelf een trap moest bouwen. Ik vroeg vervolgens uitstel van de rechtbank tot 7 maart 2017 om die trap bouwen, maar mijn ex-man bouwde onmiddellijk de stenen muur."

,,Toen ik een gerechtelijk ambtenaar het uitstel toonde, wuifde hij het weg", vervolgde Margarita. ,,Hij zei me dat mijn ex-man het recht had te doen wat hij wilde in zijn helft van het huis."

Wie met het kleinste kamertje aan de haal is gegaan, is niet bekend.
Foto