Een Indiase zakenman heeft honderden auto's, flats en juwelen weggegeven aan zijn werknemers, omdat zij de targets van het bedrijf hebben gehaald. Het is niet de eerste keer dat de diamantenexporteur dat doet.

1260 auto's, 400 flats en vele juwelen. Voor Savjibhai Dholakia dé manier om zijn personeel te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar.

"Ons doel voor de komende vijf jaar is dat iedere werknemer een woning en een auto heeft", zegt Dholakia, eigenaar van Hare Krishna Exports, tegen het persbureau AFP. "Dus hebben we besloten om onze werknemers auto's, flats en juwelen te schenken."

Hij zegt dat de beloningen een erkenning zijn voor de uitstekende prestaties en de toewijding van zijn werknemers in de afgelopen vijf jaar. Het bedrijf heeft bijna 6,5 miljoen euro uitgetrokken voor de 'bonussen'.

In India krijgen veel werknemers een presentje tijdens het vijfdaagse Hindoeïstische feest Diwali, waarin de overwinning van het licht op de duisternis wordt gevierd. Meestal gaat het dan om dozen met Indiase zoetigheden, maar Dholakia heeft daar sinds 2012 een nieuwe dimensie aan gegeven. Toen kregen drie werknemers een auto; in 2014 gaf de gulle Dholakia onder meer 491 auto's en 207 flats weg.

Hare Krishna Exports in Surat, aan de bloeiende westkust, is een toonaangevend bedrijf in de diamantenbranche. De diamanten worden naar 75 landen geëxporteerd.