Een alerte IJmuidenaar dacht de politie vrijdag te helpen door een verdachte situatie te melden. Er stond namelijk al langere tijd een auto geparkeerd op de IJmuiderstraatweg, met op de bijrijdersstoel een persoon. Agenten die op de melding afkwamen barstten uiteindelijk in lachen uit toen ze ontdekten hoe de vork in de steel zat...
De passant vond het verdacht dat de auto al geruime tijd stilstond met iemand op de bijrijdersstoel. Door het getinte glas kon de melder ook niet zien wat er zich in de auto afspeelde. De oplettende buurtbewoner belde daarom het noodnummer van de politie.
Agenten die op de melding afkwamen parkeerden hun wagen voor de bewuste auto en spraken de bijrijder aan. Dat werd een hilarisch gesprek: de bijrijder bleek namelijk een collega van het verkeershandhavingteam, die op dat moment bezig was met een snelheidscontrole.

De controle van de agenten kostte de overheid ook nog eens geld. Zij hadden hun auto namelijk vr de flitswagen geparkeerd en daardoor was het zicht van de camera al die tijd geblokkeerd. Verkeersovertreders die op dat moment langs de flitswagen reden ontsprongen dus de dans, besluit de politie IJmond.