In Alkmaar is een verdachte op een bijzonder manier onder zijn straf uitgekomen. De rechter vergat namelijk het vonnis uit te spreken.
De rechter kende wel een schadevergoeding toe en ging uitgebreid op die beslissing in alleen vergat daarna de straf ook officieel op te leggen. In de zaak uit 2013 had een vrouw een schadevergoeding geŽist van een man uit Breezand, schrijft het Noordhollands Dagblad. Hij maakte haar na het uitgaan in Schagen eerst uit voor hoer en sloeg haar toen ze daar iets van zei een bloedneus.

De man ontkende de beschuldiging. Hij zou door een duw uit evenwicht zijn geraakt en alleen maar een zwaaiende beweging met zijn arm gemaakt hebben.

De rechter achtte de verdachte toch schuldig. Hij zou haar een schadevergoeding van 250 euro moeten betalen. Alleen, merkte de advocaat van de verdachte op, werd die straf niet in een vonnis omgezet.

De rechter vroeg de advocaat om nog even terug te komen om de zaak te heropenen en de blunder recht te zetten. Advocaat noch rechter keerde terug naar de rechtszaal. De rechter gaat nu uitzoeken of hij het probleem toch nog kan oplossen.