Een vrouw uit Amstelveen schrok zich rot toen een nogal bijzonder voorwerp een barst in het glazen dak van haar woning sloeg.

“Op het dak zag ik een soort steen liggen maar hij was niet zo groot. Dus hij moet van heel hoog zijn gekomen”, zo vertelt Rikje aan AT5.

De vrouw dacht dat ze te maken had met een zeer zeldzame meteorietinslag en belde de politie. Helaas werd ze snel uit de droom geholpen. Het bleek te gaan om een bevroren drol van een vliegtuigpassagier. “De meldster heeft helaas geen meteoriet in haar vitrinekast. Maar uiteraard wel een leuk verhaal om te vertellen aan de eettafel vanavond”, zo schrijft de politie Amstelveen op Facebook.

Het is bijzonder dat er ontlasting naar beneden valt, want normaal gesproken wordt ‘de troep na wc-gebruik’ tijdens de vlucht verzameld in een tank, die na aankomst op de bestemming wordt leeggezogen. Daarom laat Rikje het er niet bij zitten. “Dit moet Schiphol weten, want als je dit op je kop krijgt ben je gewoon dood”, aldus de vrouw tegen AT5.
Foto