Het fragment uit de nieuwe reeks van Planet Earth van de BBC gaat social media over als 'het mooiste stukje documentaire ooit'.

In de clip is te zien hoe een zeeleguaan belaagd wordt door een slang. In eerste instantie lijkt het erop alsof het een één tegen één-gevecht is. Maar als de leguaan opgejaagd wordt komen er opeens tientallen slangen tevoorschijn die de leguaan opjagen.

Een van de slangen weet de leguaan te pakken, waarop de slangen zich massaal op de leguaan storten. Als door een wonder weet de eenling zich te ontworstelen aan de kluwen. Na een achtervolgingsscène die zo uit een actiefilm lijkt te komen weet de leguaan zich ternauwernood te redden en zich te voegen bij een soortgenoot.

De clip komt uit de eerste van in totaal zes afleveringen van Earth 2, die de BBC zondag uitzond. De serie werd zoals gebruikelijk ingesproken door de 90-jarige BBC-veteraan David Attenborough.

Het kostte meer dan drie jaar en naar schatting 15 miljoen euro om de serie te maken. De makers bezochten de afgelopen jaren ruim 40 landen om de beelden te schieten. Ze maakten gebruik van de nieuwste filmtechnieken, zoals Ultra HD en camera's hingen onder de laatste generatie drones.
Filmpje