Het is een prachtige traditie: in de pauze van een voetbalwedstrijd mag een fan proberen een balletje in het doel te trappen. Dinsdag was het de beurt aan Tommy McKay (32). Hij mist dan wel een been, het doel miste hij niet.

Tommy McKay raakte zijn been kwijt door een agressieve vorm van botkanker. Aanvankelijk kwam hij met een botbreuk in het ziekenhuis terecht, maar na drie keer chemotherapie was er geen andere oplossing dan het been te amputeren.

Tommy is groot fan van de Schotse voetbalclub Dundee United. Dinsdag was hij bij een wedstrijd van de club. In de pauze kreeg hij de kans een balletje op doel te trappen. Met één been en op krukken schoot hij raak.

Zelf noemt Tommy het 'bizar' dat hij de kans kreeg op doel te schieten. "Het was bizar. Ik won een wedstrijd op Twitter en kreeg deze kans", zegt hij tegen de Evening Telegraph.

Een filmpje van het doelpunt werd massaal gedeeld op sociale media. Tommy genoot met volle teugen. "Het publiek ging absoluut uit z'n dak. Het was geweldig, maar ik had niet verwacht dat iedereen zo enthousiast zou zijn."
Filmpje