Een lastige passagier in de bus richting Sprang-Capelle is donderdagavond door de buschauffeur naar het politiebureau gebracht. De 33-jarige man uit Amsterdam werd vervolgens in Waalwijk aangehouden.

Rond elf uur 's avonds reed de bus over de Noorder Allee toen de reiziger voor overlast zorgde. "Hij misdroeg zich en had zijn muziek hard aan staan. Toen de chauffeur vroeg of hij zijn muziek zachter wilde zetten, bedreigde hij de chauffeur", aldus een woordvoerder van Arriva. De buschauffeur meldde aan de centrale dat hij het zat was en met de bus naar het nabijgelegen politiebureau zou rijden.

Bij het politiebureau stapte de verdachte uit. De man was het niet eens met de gang van zaken. Hij vond het niet normaal dat de bus hem naar het bureau had gebracht. Hij weigerde zijn legitimatie te laten zien aan de agenten. De lastige passagier zette het vervolgens op een lopen en gooide een blik bier naar een van de agenten.

De Amsterdammer is uiteindelijk aangehouden voor belediging en bedreiging. Een klein zakje wiet is afgepakt. Bij de aanhouding raakte de man lichtgewond.

De buschauffeur heeft na zijn rit naar de politie de andere passagiers afgezet. Hij gaat aangifte doen.