In de Japanse stad Fukuoka ontstond begin deze maand een gigantisch gat, een zogenoemd sinkhole. Binnen een week was het gat weer gedicht, maar de problemen blijken niet voorbij te zijn. De plek zakt namelijk opnieuw naar beneden, schrijft CNN.
Dit weekend was de grond opnieuw zeven centimeter gezakt, genoeg om het verkeer stil te leggen. Inmiddels is de weg weer gerepareerd en geopend.

Het is voor de tweede keer deze maand dat het kruispunt afgesloten werd. Op 8 november kwam er opeens een krater van vijftien meter diep in de weg. Het begon met twee kleinere sinkholes, die zich samenvoegden tot één. Het ontstane gat was 27 meter breed en 30 meter lang. Dat is meer dan de helft van een Olympisch zwembad. De krater vulde zich al snel met water, dat uit de kapotte rioolbuizen sijpelde.

Het probleem leek snel opgelost. Na slechts twee dagen was het sinkhole gerepareerd. De wegwerkers hadden dag en nacht doorgewerkt. Niet alleen de weg was weer terug, ook de verzwolgen stoplichten werden vervangen. Precies een week nadat de krater ontstond, werd de weg weer vrijgegeven. De burgemeester, Soichiro Takashima, zei toen dat de grond onder het asfalt nu dertig keer sterker is.

Toch kwam er weer wat beweging in. Volgens medewerkers van de stad was dat wel verwacht. Het zand en cement in het gat moesten hun plek namelijk nog vinden. De burgemeester bood op Facebook zijn excuses aan, omdat hij inwoners niet had gewaarschuwd dat de grond opnieuw kon gaan verzakken.
Foto