Een baby van nog geen acht maanden oud heeft als bij wonder een ernstig auto-ongeluk overleefd in het Amerikaanse Texarkana, Arkansas. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, konden ze Bryce Hale eerst nergens vinden. Ze bleek uit de wagen geslingerd te zijn, recht een rioolputje in.

Het ongeval gebeurde afgelopen vrijdagavond op de Interstate 30. De wagen waarin het kind met haar familie zat, werd aangereden door een vrachtwagen. Toen de brandweer arriveerde, vertelde het gezin dat het kind uit de wagen was geworpen, maar dat het niet wist waar het was.

,,We begonnen direct met zoeken", vertelt brandweerman Josh Moore aan de lokale zender KFVS News. ,,Ongeveer tien meter verderop in de middenberm bleek een afvoer voor water te zitten en dat is waar we het meisje vonden. Ze zat gewoon rechtop op de bodem van de riolering en stak haar handjes omhoog om haar te pakken. Ze huilde of riep niet. Ze zat gewoon te wachten tot we haar eruit zouden halen."

Er waren drie reddingswerkers voor nodig om haar in veiligheid te brengen. De baby werd meteen verzorgd, maar veel meer dan een schram op haar voorhoofd bleek ze niet te hebben. ,,Een wonder", aldus brandweerkapitein Charlie Smith. ,,Maar wat een opluchting", gaat Moore verder. ,,We vreesden dat het een bergingsactie zou worden in plaats van een reddingsactie."

De vier andere inzittenden, waaronder de moeder, waren lichtgewond, maar moesten allemaal naar het ziekenhuis voor een controle. Het kind zou niet goed vastgemaakt geweest zijn in het kinderzitje. De bestuurder van de vrachtwagen wordt beschuldigd van roekeloos rijden en het onveilig wisselen van rijstrook. De moeder van Bryce is eeuwig dankbaar dat ze haar 'wonderbaby' weer in de armen kan sluiten.
Foto