Koken met WMR-leden |
nietmeer
|
Na veel praatjes over eten en recepten in "de kroeg" vond ik het tijd worden voor een appart toppic over recepten. Heb je een lekker recept of zoek je iets, pleur het hier lekker neer! |
|
nietmeer
|
Snijd kipfilet in reepjes en haal het vervolgens eerst door de bloem, dan ei en weer bloem. Frituur het in goed hete olijf-olie en serveer het met een zelfgemaakte honing-mosterdsaus. (3 eetlepels ketjap, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel mosterd (liefst met zaadjes)) Mjammie!!!
|
|
Cee-N-Cee Oudgediende
WMRindex: 1.300 OTindex: 15.343 S |
Kip in champignonsaus
Bereidingswijze :
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bestrooi de kipfilets met wat peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak hierin de kipfilets mooi brui en gaar. Haal dan het vlees uit de pan. Bak in het achter gebleven bakvet de champignons 5 minuten. Roer dan de bloem erdoor en beetje bij beetje de bouillon. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer dan de koffieroom, gehakte peterselie en eventueel nog wat peper en zout. Warm de kipfilets op in de saus. Leg dan de kipfilets op een schaal en schenk de saus erover.
Overigens doe ik het altijd met rijst en gebruik ik varkensfiletlapjes ipv kipfilet, dat geeft een betere smaak en de structuur gaat niet verloren |
|
Andreesie Oudgediende
WMRindex: 1.051 OTindex: 44.629
|
Puppy Chow (lees: pup-pie tsjouw)
Pak 1 pak cornflakes en gooi deze in een grote kom, smelt in een pannetje 350 gram pure chocola + 1,5 cups pindakaas + 0,5 cup (room)boter/margarine-uit-een-pakje, en giet deze uit over de cornflakes. roere alle 'saus' en cornflakes door elkaar met je handen/pollepels. laat het even 5 min. afkoelen, want de saus is nog warm. gooi er nog een dikke laag poedersuiker overheen en roer dit ook weer,
et voilá: je lkkre amerikaanse bak puppy chow |
|
Ikke Oudgediende
WMRindex: 888 OTindex: 29.466 S |
Smelt 'n klontje boter in de pan, breek 't ei en deponeer de inhoud van het ei in de pan... Wacht tot 't geheel gestold is, leg 't ei op je bord, gooi er naar smaak wat zout en peper overheen... Et Voilà |
|
Andreesie Oudgediende
WMRindex: 1.051 OTindex: 44.629
|
ehm.. hij is zwart... klopt da?
|
|
Ikke Oudgediende
WMRindex: 888 OTindex: 29.466 S |
Quote Andreesie: ehm.. hij is zwart... klopt da?
Gewoon opeten |
|
Luna Moderator
WMRindex: 23.879 OTindex: 45.412 S |
|
|
nietmeer
|
Lasagna met zalm
Beboter de schaal. Leg een laagje groente erin, courgette bijvoorbeeld, laagje ontbijtspek is een extraatje. Laagje saus, ik pak meestal een blanke room of tagliatelle. Laagje lasagna bladen, saus. Laagje uien, zalm, courgette. Saus, laagje bladen, dunne schijfjes wortel, saus. Laagje bladen, zalm, courgette, saus. Afwerken met bladen, saus tot de schaal vol is en een minuut of 40 in de oven op 180 graden. Gewoon wat variatie en je hebt een fijne lasagna.
Zalm bij Aldi of Lidl uit de diepvries Groentes vers bij de groenteboer Saus met melk, room en een pakje uit de supermarkt. Lasagna vers of Honig.
Eet smakelijk :-) |
|
nietmeer
|
Stokbroodje warme BrieNeem een afbakstokbroodje of pistolet en bak hem half gaar. Snijd ondertussen de schil van de room-brie af en maak plakjes. Als de stokbrood halfgaar is de plakjes brie verdelen over het opengesneden broodje en bestrooien met sesamzaad. Nu broodje terug in de oven en de resterende afbaktijd gebruiken. Als het broodje bruin is en de brie lichtjes gesmolten er een flinke eetlepel honing over heen uit laten lopen. Eet smakelijk |
|
Kriebeltje Erelid
WMRindex: 463 OTindex: 4.780
|
Hoei, lekker, een stokbroodje warme brie |
|
ikky Oudgediende
WMRindex: 705 OTindex: 8.854
|
ik krijg trek hiervan |
|
alweerdood winnaar PW 06
WMRindex: 852 OTindex: 5.796
|
stokbrood-champignonmen bakt een stokbroodje, ondertussen gril(je kent 't wel, zo'n gril/ steenplaat dinges ) als het stokbroodje klaar is snij je het in plakjes. In de plakjes maak je in het midden een gat. In dat gat stop je de gegrilde champignons. voila, je stokbrood-champignon is klaar |
|
nietmeer
|
AmarettotaartSmeer een springvorm van 24cm in met wat boter en bestrooi met wat (poeder)suiker. Meng in een schaaltje 2 glaasjes amaretto en één glaasje water. Doop nu voldoende lange vingers in dit mengsel (vlug er in en uit!) en bedek de bodem van de springvorm. Doe 125 gr roomboter (zacht), 1 zakje vanillesuiker 150 gr poedersuiker en 1 glaasje amaretto in een kom en mix het door tot het een gele massa is. Doe er vervolgens 110 cc licht opgeklopte slagroom er doorheen. Het mengsel over de lange vingers smeren. Opnieuw lange vingers in de amaretto dopen en een nieuwe laag op de taart aanbrengen. ¼ liter slagroom met suiker en een zakje vanillesuiker stijf kloppen. Een laag aanbrengen op de 2e laag lange vingers. Geraspte chocolade of hagelslag over de slagroom strooien. De taart ongeveer 2-3 uur in de koelkast zetten. Smakelijk! |
|
nietmeer
|
PILAV
Benodigdheden:
1 pond nasivlees 1 pak rijst 2 blikken perziken 2 blikjes tomatenpuree 2 eetlepels ketjap 2 theelepels sambal 3 uien 2 teentjes knoflook
Bereiding:
Nasivlees uien en knoflook bakken, als het vlees gaar is het sap van de perziken, de sambal en ketjap toevoegen. Rijst koken. Het vlees laten sudderen terwijl rijst nagaart. Perziken in kleine stukjes snijden en 5 minuten mee laten smoren. De saus eventueel binden met wat bloem.
|
|
Kriebeltje Erelid
WMRindex: 463 OTindex: 4.780
|
Hmm, klinkt lekker Cootje |
|
nietmeer
|
|
|
nietmeer
|
Men neme flinke champignons, veeg ze schoon met een theedoek, breek de stoeltjes af en vul de holte met feta. Zet ze in een flink beboterde schaal in de oven, 180 graden en ongeveer een 20 minuutjes tot een half uur tot de feta is gesmolten en de champignon een lekker kleurtje heeft. Lekker voor bij een biefstukje of wat dan ook, smikkelen maar. |
|
nietmeer
|
@Hans: zal je inseinen wanneer ik het klaar ga maken. Vandaag houd ik het simpel! Gisteren teveel gekookt! Kpuc: Heerlijk! |
|
nietmeer
|
Quote Kpuc: Men neme flinke champignons, veeg ze schoon met een theedoek, breek de stoeltjes af en vul de holte met feta. Zet ze in een flink beboterde schaal in de oven, 180 graden en ongeveer een 20 minuutjes tot een half uur tot de feta is gesmolten en de champignon een lekker kleurtje heeft. Lekker voor bij een biefstukje of wat dan ook, smikkelen maar. oke ik kom er aan |
|
Jazzamataz Senior lid WMRindex: 455 OTindex: 252 Wnplts: Utrecht
|
Surinaamse Kip
Voor 4 personen.
8 Kipkarbonaadjes Zakje Massala Zakje voorgekookte aardappelschijfjes 3 Grote uien 2 Tomaten Zout Peper Knoflook (vers of uit potje) 2 Zakjes Boemboe Bali (bij Toko) 2 ons Kousenband Rijst
Eerst de kip kruiden met massala (goed aan beide kanten inwrijven) en dan peper en zout erop. Kip 2 minuten bakken aan beide kanten en ff op bord bewaren. Dan uien snijden en fruiten samen met knolook. Dan zakjes boemboe bali erbij en aanvullen met de op het zakje aangegeven hoeveelheid water. Goed roeren tot er een gladde saus ontstaat. Dan de kip erbij en op laag vuur 1 uur en 3 kwartier laten staan. Na 1 uur op laag vuur de aardappels erbij doen en de kousenband (ff snijden). 15 minuten voor tijd de tomaten snijden en erbij doen. Rijst koken (lekkerst is pandan) en samen opdienen.
Smakelijk eten!! |
|
nietmeer
|
|
|
Runalf Senior lid WMRindex: 62 OTindex: 848 Wnplts: Middelburg
|
Soep: kook water, gooi poeder erbij even goed roeren en je heb soep |
|
nietmeer
|
Quote Runalf: Soep: kook water, gooi poeder erbij even goed roeren en je heb soep Klinkt als studentenvoer |
|
nietmeer Oudgediende WMRindex: 1.656 OTindex: 9.237
|
Koken met WMR-leden(Maar dan anders) Een geschild Cootje, een gewassen amazone, een gesnipperd Kpucje en decoreren met Luna. Alles goed aan de kook brengen zodat de smaken goed doortrekken.... Jivebunny villen en bakken in hete boter. Doe er een beetje heraux bij voor de smaak. Een beetje Kriebeltje en alweerdood om de jus af te blussen Opdienen in een grote schaal en scheppen maar!! |
|