hr
jaargang -23 - laatste artikel 29-3 10:00 - 74302 artikelen - nu online 31 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


vragen des levens - vragen des levens - vragen des levens - vragen des levens


[1] 2

Suiker

11-07-13 12:00:28
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
Tijd voor actie

Suiker is lekker
veel suiker is een probleem


Voor het volledige verhaal verwijs ik naar een aantal links die ik ga toevoegen - lees en leer - kijk en verander je dieet.

Verder zou ik op elk pakje eten met te veel
suiker en sticker willen plakken - rood voor te veel - groen voor goed.

Wie doet mee - een paar stickers en hup
de winkel in - op elk pakje dat je vind met
te veel suiker - mep een sticker.

Geschiedenis en suiker

Meer volgt

11-07-13 12:04:48
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
Iets voor de onderzoekers onder ons

Wat is de relatie tussen suiker en schulden?

11-07-13 22:02:34
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
Zembla - de zoete verleider

Even een beetje beeld

11-07-13 22:42:34
ledi
Oudgediende


WMRindex: 47.811
OTindex: 23.036
S
hup de winkel in - op elk pakje dat je vind met
te veel suiker - mep een sticker
--------------
En dan schóp...... de winkel uit!

Nee dank je, ik blijf liever een gewaardeerde klant bij de enige supermarkt van Ruinerwold. :)

12-07-13 00:46:51
bsur
Erelid


WMRindex: 921
OTindex: 5.819

Helaas bestaat het bericht dat u zocht niet meer.

12-07-13 16:00:23
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S

12-07-13 16:03:39
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.721
OTindex: 90.299
stevia

l. Wat is stevia?

Stevia Rebaudiana Bertoni, zoals de kruidachtige plant voluit heet, komt oorspronkelijk uit Paraguay. De Guarani-indianen gebruiken stevia al 1500 jaar om hun kruidenthee en voedsel te zoeten. In de zestiende eeuw maakten de Spaanse veroveraars als eerste Europeanen kennis met het zoete kruid. Pas aan het eind van de negentiende eeuw raakte de westerse wereld serieus geïnteresseerd en begon de wereldwijde opmars van stevia. De zoete smaak zit in de bladeren van de plant. Een blad van goede kwaliteit is naar schatting 30 tot 45 maal zoeter dan suiker of sacharose. Het steviablad dankt haar zoete smaak aan de glycosiden. Dit zijn plantaardige stoffen met een suikerachtige com-ponent. Naast verse steviabladeren zijn gedroogde bladeren en ruw stevia-extract te gebruiken als zoetstof. Ook bestaat er geraf-fineerd stevia-extract maar dan is het niet natuurlijk meer. Wilde stevia is nog steeds te vinden in het grensgebied tussen Brazilië en Paraguay. Daar wordt de plant tot zestig centimeter hoog. Op de stevia-plantages in delen van Brazilië, Paraguay, Uruguay, Centraal Amerika, Israël, Thailand en China komen de planten tot maximaal negentig centimeter. Steviaplantjes zijn te kweken op vrij arme bodem en zijn vijf jaar of langer geschikt voor economische productie. Het bovengrondse deel wordt twee-maal per jaar geoogst. De wortels blijven zitten en geven weer nieuwe scheuten.

15-07-13 12:01:41
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
[v] Ik ken stevia
[v] Ik heb stevia
[v] Ik gebruikte Stevia
[v] Ik zoek een ander merk

15-07-13 16:15:01
ledi
Oudgediende


WMRindex: 47.811
OTindex: 23.036
S
@heraux: wat dacht je van géén suiker toevoegen.

Ik heb na tig jaren eindelijk weer eens suiker moeten kopen (meest voor mensen die suiker in hun koffie willen); echter meteen daarvan een 1/2 kilo aan mijn hulp gegeven.

Met de andere helft doe ik weer jaren. En nee - ik ben geen suikerpatiënt. 8-)

16-07-13 13:36:03
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
Inderdaad, we hebben ook geraffineerde suiker in huis - voor de andere.. maar er zit genoeg suiker in alles wat de kookpot in gaat - vooral groen in glas en blik.

Kunnen we zonder?

16-07-13 13:41:14
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.721
OTindex: 90.299
@heraux: jawel, maar het is sowieso niet goed om dingen uit glas/blik te eten.

als je vers eet, heb je geen suiker nodig.

dadels, rozijnen, bananen, .. er is zoveel zoet

16-07-13 14:05:57
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
Dadels met aardappel en spekjes..
Rozijnen met aardappel en spekjes
bananen met aardappel en spekjes

schrijf even over.. recept 2013(C)

16-07-13 16:16:10
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.721
OTindex: 90.299
@heraux: ik eet aardappelen altijd met zout 8O
maar als je zoete aardappelen wilt, moet je deze eten

03-10-13 13:20:35
Bouwplaats
Actief lid

WMRindex: 43
OTindex: 114
T S
@allone: Die gebruik ik altijd in de goulash! Heerlijk die zoete bataten.....

@heraux: "Wat is de relatie tussen suiker en schulden?" Dit draadje lijkt een beetje stilletjes geworden ;), maar ik wil mij wel aan deze vraag wagen.
Ik denk dat het te maken heeft met onwetendheid en veronachtzamen over beide onderwerpen. Wanneer men zich niet bewust is (of wil zijn) van de implicaties die het heeft om je kind op te voeden met cola in een zuigfles, 500 euro aan sinterklaas kadootjes en afhaalmaaltijden, creëer je een grote suikerbehoefte en schuldenlast....
Ietwat gecharcheerd....... 8)

19-01-14 17:48:40
nietmeer
@allone: ik eet aardappelen noch met zout, noch met suiker, zout gaat enkel in het vlees (en evt. saus) :P
Misschien doet Mama Wortel nog wel zout in de aardappels, maar dan zó weinig dat je het verschil niet proeft als je het skipt.

Ze gebruikte altijd al heel weinig zout, en is niet meer zout gaan gebruiken toen het aantal mensen voor wie ze kookte langzaam van twee naar zeven is gaan stijgen :D

19-01-14 18:25:14
SilverWing
Erelid


WMRindex: 573
OTindex: 854
S
Quote @heraux:
[v] Ik ken stevia
[v] Ik heb stevia
[v] Ik gebruikte Stevia
[v] Ik zoek een ander merk
:O

19-01-14 19:05:42
ledi
Oudgediende


WMRindex: 47.811
OTindex: 23.036
S
shoaib2: zoek het eventueel op bij Google. 8-)

19-01-14 19:06:45
SilverWing
Erelid


WMRindex: 573
OTindex: 854
S
Quote @ledi:
shoaib2: zoek het eventueel op bij Google. 8-)
bezigg....

20-01-14 14:50:55
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.721
OTindex: 90.299
wortel: ik eet aardappelen ook niet met suiker, maar dat schreef ik als reactie op de vorige spreker, svp scroll ff naar boven

SilverWing: idem, svp scroll ff naar boven,
daar staat het al uitgebreid, en met een link er bij

20-01-14 16:09:54
nietmeer
@allone: maar jij at ze wel met zout, zei je... dat doe ik ook al niet :P

22-01-14 14:25:22
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.721
OTindex: 90.299
wortel: ik kook ze nooit zelf, ik eet ze zoals ze voor me worden klaargemaakt..
maar je hebt gelijk, te veel zout is ook niet gezond :)

22-01-14 14:49:36
Madarian
Oudgediende


WMRindex: 2.597
OTindex: 5.605
@allone: bijna alles waar 'te' voor staat is niet goed, behalve tevreden en tegoed. :P

Maar inderdaad kan teveel suiker slecht zijn. Had ik ook last van. Ik ben toen met een aantal dingen gestopt. Ik voel me stukken beter dan ik deed.

23-01-14 16:19:38
nietmeer
@allone: ik zal niet gauw teveel zout eten (A)

23-01-14 16:26:08
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.721
OTindex: 90.299
Quote @Madarian:
@allone: bijna alles waar 'te' voor staat is niet goed, behalve tevreden en tegoed. :P
idd.. maar soms realiseren we ons te laat, dat het 'tè' was :)
wat goed, dat je er nu minder van eet,
ik voel me ook beter als ik geen/weinig suiker eet, alleen 'vergeet' ik soms dat dat wilde doen :P

wortel: ... omdat je niet van zout houdt?

24-01-14 20:09:08
nietmeer
@allone: hoe raad je 't! :P

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1] 2

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven