Zul je net zien: wil je om 01.30 uur nog van Schalkwijk naar Culemborg, blijkt het pontje ’s nachts helemaal niet te varen! Dat lieten twee jongedames niet gebeuren, dus besloten ze op 4 juni zelf een bootje te ‘regelen’ om naar de overkant te varen.

De politie is nu op zoek naar de twee dames, want de eigenaar van het bootje is helemaal niet blij dat hij zijn vaartuig terugvond op de bodem van de Lek.

De twee dames - die kwamen aanfietsen op een gele fiets met krat voorop - namen niet alleen een boot mee, maar ook twee zwemvesten. Bovendien wisten ze een bezem en een schep te bemachtigen, die dienden als peddels.

De eigenaar heeft zijn boot wel weer boven water gekregen, maar zit wel met een flinke schadepost. Gelukkig zijn er goede camerabeelden beschikbaar, dus de politie weet nu hoe de twee dieven eruitzien.

Het gaat volgens de Culemborgse politie om een donkerblonde en een blonde vrouw. De donkerblonde roeister droeg een zwart rokje met twee witte strepen op de zijkant. Ze had een donker schoudertasje en een blauwe plastic tas van de Albert Heijn bij zich, aldus de politie. De ander had blond haar in een paardenstaart en droeg een kort leren jasje, een donkere spijkerbroek en sneakers. De politie roept de dames op om zich te melden, ‘zodat ze kunnen opdraaien voor de kosten’.
Foto