Een bouwvakker in de Amerikaanse staat Massachusetts werd gedood door zijn gewoonte om drop te eten, zeggen doktoren.
De man, die niet bij naam is genoemd, maar 54 jaar oud was, at elke dag ongeveer anderhalve zak zwarte drop.
Hij had geen symptomen gehad voordat hij plotseling een hartstilstand kreeg in een fastfoodrestaurant.
Bij het beschrijven van het geval van de man in de New England Journal of Medicine, zeiden zijn artsen dat het glycyrrhizinezuur in zoethout de schuld was.
"Er wordt ons verteld dat deze patiënt een slecht dieet heeft en veel snoep eet. Zou zijn ziekte verband kunnen houden met het consumeren van snoep?" Zei Dr. Elazer R. Edelman.
Hij zei dat studies hadden aangetoond dat glycyrrhizinezuur - het actieve ingrediënt in drop - "hypertensie (hoge bloeddruk), hypokaliëmie (kaliumtekort), metabole alkalose (zuurtekort), fatale aritmieën (hartritmestoornis) en nierfalen" kan veroorzaken - en die werden allemaal bij deze patiënt gezien.
Hypokaliëmie is wanneer de kaliumspiegel van een persoon in het bloed gevaarlijk laag wordt.
De patiënt had onlangs ook het soort snoep veranderd dat hij at. Een paar weken voor zijn dood schakelde hij over van dropstaarten met rode fruitsmaak naar een andere soort gemaakt met zwarte drop.
Ook een andere arts, dr. Andrew L Lundquist, was het er in het rapport over eens dat de drop de schuld was.
Hij schreef: "Nader onderzoek bracht aan het licht dat een recente verandering van een snoepje naar drop de waarschijnlijke oorzaak van zijn hypokaliëmie is."
Bij het beschrijven van het geval van de man in de New England Journal of Medicine, zeiden zijn artsen dat het glycyrrhizinezuur in de drop de schuld was.

"Er wordt ons verteld dat deze patiënt een slecht dieet heeft en veel snoep eet. Zou zijn ziekte verband kunnen houden met het consumeren van snoep?" Zei Dr. Elazer R. Edelman.

Hij zei dat studies hadden aangetoond dat glycyrrhizinezuur - het actieve ingrediënt in zoethout - "hypertensie, hypokaliëmie, metabole alkalose, fatale aritmieën en nierfalen" kan veroorzaken - die allemaal bij deze patiënt werden gezien.