New York wil een deel van de boetes die worden uitgeschreven aan foutparkeerders uitbetalen aan de ‘verklikkers’ die de overtreders aangeven. De bonus bedraagt 44 dollar per boete van 175 dollar, aldus NY1.com.

Een nieuwe wet die vorige week in de gemeenteraad werd geïntroduceerd, moet dit mogelijk maken. Het lijkt een ietwat doldrieste actie, maar in New York zijn ze gewend met dit bijltje te hakken. Burgers kunnen er sinds 2018 namelijk al flink verdienen wanneer ze aangifte doen van vrachtwagens en bussen die met draaiende motor geparkeerd staan.

Stephen Levin, gemeenteraadslid van Brooklyn, introduceerde het wetsvoorstel dat volgens hem bedoeld is om een ​​specifiek type parkeergedrag aan te pakken dat volgens hem zeer gevaarlijk is - zoals parkeren op fietspaden en busstroken en op oversteekplaatsen en trottoirs. Wie aangifte doet, ontvangt voor zijn ‘verraad’ dus een bedrag van 44 dollar.

Tegelijkertijd verhoogt de stad de boetes voor deze overtredingen van 115 naar 175 dollar, zodat de gemeente zelf geen inkomsten verliest. Het levert ook geld op wanneer je iemand aangeeft die niet over de juiste parkeervergunning beschikt. Zelfs aan politieagenten die fout parkeren kan in de nieuwe regeling geld worden verdiend.