Het was niet de bedoeling van mevrouw Wang om te blijven slapen, toen ze vorige week ging eten bij een man die ze nooit eerder had gezien. Hij was de vijfde in een reeks van potentiële huwelijkskandidaten, die ze op aandringen van haar ouders bezocht. Daar had Wang op zich geen bezwaar tegen, zegt ze tegen een lokale krant. “Ik word al wat ouder en mijn familie wilde me voorstellen aan tien potentiële partners.”

Dus reisde Wang van haar huidige woonplaats Guangzhou, een megastad in het zuidoosten, naar haar geboorteplaats Zhengzhou in het midden van het land. Maar tijdens het etentje bleek Zhengzhou in een strenge lockdown te gaan, en sindsdien heeft Wang al vaak ‘goedemorgen’ kunnen zeggen tegen haar date.

Helaas, tijdens het gedwongen samenzijn bloeide de liefde niet op. Wang, die toch niet veel beters had te doen, besloot hun gezamenlijke leven in lockdown te filmen met haar telefoon en de resultaten te delen via het Chinese platform WeChat. Daar trok ze al snel een miljoenenpubliek met haar filmpjes, waarin de man de hoofdrol speelt. Hij kookt - dat kan hij naar eigen zeggen goed, daarom kwam ze ook bij hem eten - hij strijkt en hij veegt de vloer.

Ondertussen zegt de man niet veel, net zoveel als ‘een houten paspop’, becommentarieert Wang. Maar hij zorgt voor haar en voor zijn huis, dat kan ze wel waarderen. Inmiddels zijn de meeste video’s weer offline gehaald, de man werd erop aangesproken door vrienden en familie. Onbekend is of mevrouw Wang, haar volledige naam en leeftijd kennen we niet, nog altijd bij hem in huis zit of weer naar haar eigen huis is vertrokken.