Het kan best een uitdaging zijn om je kinderen weg te houden van schermen. De TikTok-video's zullen moeten worden gemaakt, spelletjes gespeeld en de content van vloggers moet worden bekeken. Dus, dacht een vader in het Franse dorp Messanges, tijd voor hardere maatregelen.

De man kocht een apparaatje dat het internetsignaal blokkeert. Dat apparaatje is illegaal in Frankrijk en niet zonder reden, zo blijkt. Het blokkeren van het signaal gebeurde op veel grotere schaal dan alleen het huis van de Fransman en zijn gezin, waardoor het hele dorp het zonder internet moest stellen, schrijft France Bleu.

De man hoopte het internet in huis tussen middernacht en drie uur 's nachts uit te schakelen in de hoop dat zijn kroost gewoon zou gaan slapen. De kinderen zaten inderdaad zonder internet, net als twee omliggende gemeenten.

Niet alleen is zijn plan jammerlijk mislukt, er zitten mogelijk flinke consequenties aan. De vader moet mogelijk zes maanden de cel in én een boete van 30.000 euro betalen. Of zijn kinderen minder op hun telefoon zitten, is niet bekend.