20 jaar zat de Australische Kathleen Folbigg vast voor de moord op haar eigen kinderen. Haar twee dochters en twee zoons kwamen tussen 1989 en 1997 onder verdachte omstandigheden om het leven. Berouwvolle aantekeningen in de dagboeken van Folbigg wogen zwaar mee in haar veroordeling in 2003. Nu, twintig jaar later, zijn er grote twijfels over haar schuld. De Australische heeft gratie gekregen. Nieuwsmedia schrijven over 'een van de grootste gerechtelijke dwalingen' in de Australische geschiedenis.

Folbigg werd gezien als een van de beruchtste moordenaars in Australië. Haar baby's Patrick, Sarah en Laura werden alle drie nog geen 1,5 jaar oud. Een vierde kind, Caleb, stierf negentien dagen na zijn geboorte. Kathleen Folbigg hield altijd vol dat ze onschuldig was. De rechtbank achtte het begin deze eeuw bewezen dat zij haar kinderen zou hebben verstikt.

De ex-man van de Australische stond dagboeken af aan de politie waaruit zou blijken dat Kathleen Folbigg zich erg schuldig voelde over de dood van haar kinderen. Die dagboeken werden als schuldbekentenis aangedragen door de aanklagers. Zij kreeg 40 jaar cel opgelegd, wat in hoger beroep uitkwam op 25 jaar.

Een onderzoek in 2019 zou opnieuw hebben uitgewezen dat Folbigg drie van haar kinderen vermoordde, voor de dood van Caleb werd ze veroordeeld voor doodslag. Uit nieuw onderzoek komt nu naar voren dat Patrick, Sarah en Laura mogelijk stierven aan een uitzonderlijke genetische aandoening. Daardoor is 'gerede twijfel' ontstaan over haar schuld, schrijft The Sydney Morning Herald. Om die reden heeft de staat New South Wales besloten Folbigg gratie te verlenen.