Het kan zomaar zijn dat je navigatiesysteem je een weg instuurt waar je helemaal niet mag rijden. Maar dat dat voor de n slechter uitpakt dan voor de ander, werd een Zwitser pijnlijk duidelijk. De 37-jarige pakketbezorger Robert Ziegler had het volste vertrouwen in zijn navigatie, totdat hij met zijn busje vast kwam te zitten op een bospad op een berg in Bergn, Zwitserland. Reddingsdiensten konden hem vrijdag alleen nog met een helikopter redden. Ziegler volgde blindelings zijn navigatiesysteem, maar begon hem al rijdend op het wandelpad toch te knijpen. "De navigatie vertelde me dat ik moest omdraaien, maar dat kon natuurlijk niet op zo'n smal pad." Na twee kilometer op het pad te hebben gereden kwam zijn angstige vermoeden uit: Ziegler kwam muurvast te zitten.

De Zwitserse politie kreeg de oproep van Ziegler voor een ongewone reddingsactie. De brandweer en takeldienst konden de chauffeur niet wegslepen, dus werd er een helikopter ingezet om het busje en de chauffeur in veiligheid te brengen.

"Hij zei dat hij de borden van het voetpad niet gezien heeft", zei een woordvoerder van de brandweer. Het busje werd verderop bij een brandweerkazerne weer veilig op de grond gezet. De reddingsactie gaat de chauffeur waarschijnlijk duizenden euro's kosten. Foto 1, Foto 2