Dorpsbewoners zijn 12 uur aan de gang geweest om een zwangere poes uit een recycling-container te redden, om er pas na al die tijd achter te komen dat het een speelgoedbeest was dat het geluid maakte.
De kat was ontsnapt toen ze door een dierenwelzijnswerker naar een nieuw thuis in Moelfre, op Anglesay werd gebracht.
Drie dagen later werd er gemiauw gehoord uit de kledingbak, maar redders werden tegengehouden doordat het slot kapot bleek.
Nadat de brandweer en de dierenbescherming vergeefse pogingen gedaan hadden werd de kledingbak op een truck geladen en naar metaal-technisch gespecialiseerd bedrijf 20 mijl verderop gebracht.
Daar werden speciale hard-metalen zagen ingzet om zonder te veel warmte-ontwikkeling in de bak te komen.
Kelvin Olwen, eigenaar van het bedrijf meldt: 'Toen we eenmaal binnen waren hoorden we het gemiauw duidelijk, het klonk precies als een echte kat en we begonnen de zakken te doorzoeken.
Toen vond ik een zak met knuffels en pakte er een uit die ik omhoog hield.
Zou deze het kunnen zijn vroeg ik en terwijl ik 't omhoog hield zei het miauw, miauw, mysterie opgelost'.
Jasmine Hazlehurst van dierenopvang Anglesey Pets zei: 'ik voelde me behoorlijk opgelaten toen ik hoorde dat ze een pluche-kat gevonden hadden'.
De mensen stonden te lachen, het was een kostelijk moment. Ik ben niet zo bekend met de speeltjes van Disney maar kenners vertelde mij dat het om Marie van de Aristocats ging.
Ze maakt een uiterst realistisch miauwend geluid als je over haar pootje aait.
Mijn 5 jaar oude dochtertje speelt er sindsdien continu mee. Foto