Facebook test of mensen willen betalen om berichten te sturen naar mensen die hun vriend niet zijn. Bijvoorbeeld aan Mr. Facebook Mark Zuckerberg.
Volgens het tech blog Mashable bekijkt Facebook al maanden of mensen 1 dollar willen betalen om een bericht in de inbox van mensen te krijgen, die niet hun vriend zijn. Maar nu zou het sociale netwerk ook experimenteren met verschillende prijzen.
Hoever zijn Facebookers bereid te gaan om een bericht in de inbox van bijvoorbbeeld Facebook-oprichter Mark Zuckerberg te krijgen? De inbox dus, bestemd voor berichten van vrienden. Of hij het ook leest, is een tweede.
Zonder betaling verdwijnt het bericht in de 'overige berichten'-map, maar nu krijg je voorrang. Geen overbodige luxe, want Zuckerberg heeft meer dan 16 miljoen vrienden op Facebook.
Facebook zegt te onderzoeken wat mensen bereid zijn te betalen voor hun berichten om spam beter te kunnen filteren. Maar het klinkt meer als 'betalen om spam te mogen versturen'. Leggen mensen 100 dollar neer voor een berichtje dat Mark misschien helemaal niet leest?