Cedric Mabwati heeft zijn gewenste transfer naar de Primera División. De 21-jarige middenvelder heeft zich aan Real Betis verbonden. De voormalig jeugdspeler van onder meer Atlético Madrid kocht zijn contract met Numancia zelf af en gaat zodoende in de hoogste afdeling van Spanje spelen.
Mabwati ondertekende onlangs een nieuw contract met Numancia, maar in een van de clausules stond dat hij 'transfervrij' naar een Primera División-club mocht. Toen Betis zich meldde, bedacht Mabwati zich geen twee keer. Hij betaalde een bedrag van 1,20 euro bij de Spaanse voetbalbond om zijn contract met Numancia af te kopen en ondertekende een verbintenis tot medio 2016 met Betis.
Mabwati, van Congolese komaf, arriveeerde op twaalfjarige leeftijd in Spanje. Hij startte bij Deportiva Santa Marta en na een duel met Atlético Madrid maakte hij de overstap naar los Colchoneros. In januari 2010 speelde hij een duel met de hoofdmacht in de Copa del Rey. In 2010/11 werd hij aan Numancia uitgeleend en een seizoen later maakte hij de definitieve overstap.