De echtgenoot van een vrouw die een moordenaar inhuurde om hem te vermoorden, heeft een opmerkelijk pleidooi gehouden in de rechtbank. De 27-jarige Jake Merfeld uit Michigan smeekte om niet te streng op te treden tegen zijn 'godzalige vrouw'.
'Ik vergeef mijn vrouw met heel mijn hart om wat ze heeft gedaan uit haat', zei Merfeld. 'Ik weet dat ze een geweldige persoon is. Ze is een godzalige vrouw.'
De 21-jarige Julia werd betrapt toen ze aan het onderhandelen was met een huurmoordenaar om haar echtgenoot om te brengen. Ze had er 50.000 dollar voor over omdat ze dacht dat zijn dood een eenvoudigere oplossing zou zijn dan een scheiding. 'Op die manier zou ik me geen zorgen hoeven maken om het oordeel van mijn familie en om het feit dat ik zijn hart zou breken', legde de vrouw uit.
De smeekbede van Jake wierp zijn vruchten af. Zijn vrouw en moeder van twee kinderen werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en 8 maanden. 'De twee personen die me het nauwst aan het hart liggen, mijn man en God, hebben mij vergeven en zij zijn de enige twee die er toe doen', reageerde Julia op haar straf.