Vandaag, zaterdag 14 februari, vieren we Valentijn. Veel stelletjes vieren dan hun samenzijn met een vrijpartij maar hier wil de Thaise regering een stokje voor steken. De regering roept Thaise tieners op om met Valentijn gewoon samen te gaan eten in plaats van met elkaar het bed in te duiken.

Thailand kent één van de hoogste aantallen aan tienerzwangerschappen ter wereld. Jaarlijks brengen 54 op 1000 meisjes tussen 15 en 19 jaar een kind ter wereld. Het aantal meisjes dat een abortus laat plegen is nog eens veel groter.

De Moral Promotion Center (MPC), een overheidsinstantie, wil de jongeren waarschuwen voor de gevolgen van seks, zoals een tienerzwangerschap maar ook seksuele overdraagbare aandoeningen. Dat is met de feestdag in aantocht van cruciaal belang omdat uit cijfers van het MPC blijkt dat zo'n 83% van de Thaise jongeren een vrijpartij op de planning heeft staan voor Valentijn. Ze roepen daarom de tieners op om eerst eens goed na te denken en geen geheime plannen te smeden voor Valentijnsdag.