De Zweed Torkel Kristoffers werd door buren aangezien als kidnapper van zijn 2-jarige zoontje. Door zijn kersverse baard herkende de bezorgde buurvrouw de vader niet. Ze belde de politie, die Kristoffers bijna arresteerde.

De 39-jarige Kristoffers speelde buiten met zijn zoontje Axel, die vroeg of zijn vader hem in een boodschappentas wilde dragen. Prima, dacht Kristoffers, tot grote blijdschap van de peuter. Hij had alleen geen rekening gehouden met zijn bezorgde buren.

Een buurvrouw zag hoe Kristoffers Axel in een rode tas stopte en belde direct de politie. Die kwamen en stormden het huis van vader en zoon binnen. "Ze riepen dat ze op zoek waren naar een onbekende man die was gezien in de buurt", vertelt Kristoffers. "Ik dacht eerst dat ze doelden op nieuwe medewerkers van mijn schoonmaakbedrijf dat aan de overkant van de straat staat."

Toen één van de agenten de verdachte hardop omschreef, keek Kristoffers gek op. "Ze kunnen mij niet bedoelen", riep hij tegen een vriend die bij hem was. "Toen vroeg ik de politie of de verdachte toevallig ook een rode tas bij zich droeg. 'Als dat zo is, moeten jullie mij hebben'." De agenten realiseerden zich meteen dat er een vergissing in het spel was, en vertrokken.

Kristoffers denkt dat zijn buurvrouw hem niet had herkend vanwege zijn baard, die tijdens zijn ouderschapsverlof nogal was verwilderd. "Ik heb 'm gewoon maar laten groeien en groeien."