Een grote feestdag voor kinderen met een ernstige ziekte heeft voor flink wat ouders in Dordrecht een nare bijsmaak. Ze kregen vanmorgen een parkeerboete van 127 euro toen ze hun kinderen bij het evenement PK’s voor Kids afzetten.

Tijdens PK’s voor Kids mogen zieke kinderen die langdurig onder behandeling zijn in het Albert Schweitzer Ziekenhuis meerijden in exclusieve sportauto’s. Die rijden vanaf het stadion van FC Dordrecht in een lange stoet door de stad.

Ouders konden parkeren op een nabijgelegen parkeerplaats, maar voor kinderen die slecht ter been zijn is dat te ver weg. Sommige ouders parkeerden hun auto daarom even in de berm van een doodlopende weggetje richting het stadion om de kinderen af te zetten.

"Het gaat om hoogstens een kwartiertje", vertelt Erwin Nijhoff, een van de organisatoren van PK’s voor Kids. "Maar dat maakte voor de toezichthouders niet uit. Zij hebben tussen de tien en vijftien ouders een parkeerboete gegeven."

"Ik ben meteen naar ze toe gegaan en heb uitgelegd dat we een evenement organiseren voor ernstig zieke kinderen", vertelt Nijhoff. "Maar er was weinig sprake van inlevingsvermogen. Ze zeiden dat ze de boetes nu eenmaal al hadden uitgeschreven."

Nijhoff heeft de gedupeerde ouders gevraagd om het te laten weten als ze een boete hebben gekregen. "We gaan proberen te regelen dat die boetes ongeldig worden verklaard en anders kijken we of wij ze kunnen betalen", aldus Nijhoff. "Gelukkig hebben de kinderen er weinig van gemerkt en een fantastische dag gehad. Het was echt een feest!"

De teamleider van Toezicht Dordrecht kon nog niet op de situatie reageren. "We zijn op de hoogte en gaan intern bespreken en uitzoeken wat er precies is gebeurd", zei hij.