Op je 18e verjaardag pak je natuurlijk meestal wel iets groter uit dan normaal. Een stukje appeltaart wordt bijvoorbeeld verruilt voor een cakeje dat je helemaal zelf mag versieren. Dan kan je dag al niet meer stuk. Maar sommigen hebben wel meer nodig dan dat om helemaal los te gaan. Althans, dat dacht de 37-jarige Nicola Austen, die voor haar dochters 18e verjaardag 12 zakjes cocaïne had gehaald.

De moeder regelde een limousine rit naar Londen voor haar dochter en vriendinnen om daar uit te gaan. En om er zeker van te zijn dat ze een ‘leuke tijd’ met elkaar zouden hebben, sloeg ze alvast 12 zakjes cocaïne in voor de meisjes. De zakjes wogen bij elkaar ongeveer 8,50 gram.

Maar toen de politie op gesprek kwam bij de moeder, die al meerdere keren veroordeeld was voor het bezit van drugs, ontdekte een politiehond de coke, die verstopt was in delen van het raam venster.Toen heeft ze toegegeven dat de drugs voor haar dochter waren.

Nicola komt er goed van af, want de rechter gaf haar slechts 250 uur taakstraf en negen maanden voorwaardelijke celstraf. Volgens de advocaat van Nicole zou een celstraf een slechte invloed hebben op de 14-jarige zoon van Nicole.