Een tiener uit de Amerikaanse staat Wyoming is overleden, nadat zijn ouders hem grote hoeveelheden alcohol lieten drinken. Ze wilden hem laten kennismaken met de gevaren ervan.

De afgelopen drie jaar zeurde de zestienjarige Kendall Ball om drank bij zijn moeder en stiefvader. Kendall’s biologische vader was alcoholist. Zijn moeder was bang dat haar zoon dezelfde kant op zou gaan, zo vertelde ze de politie.

Om hem te laten voelen hoe schadelijk alcohol kan zijn, leek het haar een goed idee om hem dronken te voeren. Op 6 juli tussen half 9 en half 11 ‘s avonds kreeg hij een aantal glazen Jack Daniel’s en Fireball gevolgd door een paar biertjes. Het diende allemaal om ‘hem een lesje te leren.’

Om elf uur ging zijn moeder nog bij Kendall kijken, die vanuit zijn bed zei dat het goed ging. Toen zijn stiefvader om kwart voor vier in de ochtend nog eens ging controleren, reageerde de jongen niet meer. ”Zijn lippen en oogleden waren donkerblauw,” verklaart hij. ”Er stroomde ook een donkere vloeistof uit zijn mond.”

Kendall Ball was overleden aan de gevolgen van een acute alcoholvergiftiging. Zijn moeder en stiefvader zijn opgepakt en moesten vorige week voor de rechter verschijnen. Ze riskeren een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar.