Ruim 890 kilo, zoveel weegt de gigantische witte pompoen die in de Amerikaanse stad San Francisco het wereldkampioenschap pompoenwegen won. Helaas voor de eigenaar wist hij niet het record te verslaan dat vorig jaar in Duitsland werd gevestigd.

Het is pompoenseizoen en daar horen ook wedstrijden bij, zoals een wereldkampioenschap voor dikke exemplaren. De absurd grote pompoenen werden vervoerd met trucks en werden met een hijskraan opgetakeld, zodat de jury ze kon bestuderen en wegen.

De winnende pompoen was een wit gevaarte van maar liefst 895 kilo. De hoop was dat een van de deelnemende pompoenen ook het wereldrecord zou verbreken. Maar dat staat nog steeds op naam van een Zwitser die vorig in Duitsland een wedstrijd won met een pompoen van 1055 kilo.

De trotse eigenaar van de vers geoogste wereldkampioen, Steve Daletas, kreeg wel 12.000 dollar aan prijzengeld. "Het was een goed jaar", zei Daletas. "Ik heb nog nooit eerder zo'n zware pompoen gekweekt." Wat er na de wedstrijd met de pompoenen gebeurd, is niet bekend.
Foto