|
Wolfje Oudgediende
WMRindex: 214 OTindex: 27.542
|
het is lang geleden dat we zijn weesten uiteten |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Bookwurm: Daar kom ik niet, dat kost teveel geld. En dat kan ik niet meer opbrengen. Dan kan ik het beter zelf klaarmaken. Is stukken goedkoper, en een grote kans dat ik het beter kan bereiden dan een restaurant. |
|
nietmeer
|
@Wolfje: dan maak je een afspraakje bij een restaurant @WMR-kok: tsja bezuinigingen hè dan moet je maar minder andere dingen doen want dan kun je het wel betalen |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Bookwurm: Op het ogenblik heb ik ook Madame Jeanette in huis. Die is lekker. Heet maar lekker. Minder andere dingen doen.... Welke andere dingen? |
|
nietmeer
|
@WMR-kok: datlijkt me nogal heet weet ik niet zeg ook maar wat zoals overbodig voedsel (dat je alleen maar dik maakt) overbodig leuke dingen? |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Spaanse peper is scherp en heet, rawits zijn alleen maar heeeeet, maar Madame Jeanette is zoet en heeet. |
|
nietmeer
|
|
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Bookwurm: Waarbij je hoofd in de fik staat. Gedroogde rawits heb ik ook in huis. En ook gedroogde chilipepertjes. |
|
nietmeer
|
hhheeeeeettt |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Dan heb ik ook nog chilipoeder en cayennepeper. |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Chilipoeder is gemalen rode Spaanse peper zonder het zaad en de zaadlijsten, cayennepeper is gemalen rode Spaanse peper met de zaadlijsten en het zaad. Het zaad en de zaadlijsten zijn de heetste delen van een peper. Quote 24kitchenBiancaJansen: Om het zaad en de zaadlijsten uit een peper te verwijderen , dan rolt u de peper tussen uw handen. Vervolgens snijd u het kopje eraf en rolt het tussen de handen (met het kopje omlaag) leeg. Een foutje van de meesterchef dus. De zaadlijsten blijven erin zitten, je verwijdert op die manier alleen maar het zaad. En bij 24Kitchen hoor ik wel meer foutjes die ze maken. |
|
nietmeer
|
ben jij echt zo iemand die van heet eten houdt? (nogmaals) hhheeeeeettt |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Ik kan er aardig goed tegen. Maar dat moet je langzaam opbouwen. Je kan in 2 à 3 maanden tijd leren om van Madame Jeanette te houden. |
|
ikke98 Erelid
WMRindex: 387 OTindex: 4.105
|
ik heb net nasi op 'k heb m'n hele bek verbrandt |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
@ikke98: Dan moet je eerst blazen ikke. En niet zo haastig willen zijn. |
|
nietmeer
|
ikke98: te veel peper of te heet? of wat anders Quote @WMR-kok: Je kan in 2 à 3 maanden tijd leren om van Madame Jeanette te houden. dat ligt maar net aan de persoon |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Nog 10 minuten, dan kunnen de pruimen aan de tajine toegevoegd worden. |
|
nietmeer
|
@WMR-kok: lukt het al een beetje met je tajine (wat het ook mag zijn)??? |
|
Luna Moderator
WMRindex: 23.879 OTindex: 45.412 S |
Kokkie heeft vaker met tajine gekookt Ook keertje voor mij en Kpuc toen |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
|
|
Supermeid01 Erelid
WMRindex: 172 OTindex: 7.021 T |
Hou eens op, van al dat praten over eten krijg ik honger en val ik nog geen gram af. |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
|
|
Justist Erelid
WMRindex: 1.054 OTindex: 6.624 T |
Goedemorgen. Wie kon er hier niet tegen hitte in deze kou? |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
|
|
Justist Erelid
WMRindex: 1.054 OTindex: 6.624 T |
Het is best lekker warm om even aan de zaadjes van een peper te zitten en vervolgens je slijmvliezen aan te raken. Je houdt de hele avond een warm gevoel! (ok, met ogen is het nogal vervelend, maar verder... |
|